torsdag 19 juni 2014

Interfox Resources - Juni 2014

Efter en tids dödläge, har det börjat hända saker i ett litet prospekt bollag listat på aktietorget. Har funderat på att skriva en sammanfattning några dagar, så här kommer lite sista-minuten-tankar innan helgen.

Vad är Interfox Resources?

"Bolagets affärsidé är att identifiera licensobjekt med potential att bli betydande olje- och gastillgångar och därmed intressanta köp- eller samarbetsobjekt för ett flertal potentiella produktionsbolag."
Bolaget har idag en licens (Ellej-Igaiskoje 71-1) i Västra Ryssland (Tomsk). Licensen innehåller 2 gamla brunnar som borrades under Sovjet tiden och Interfox Resources är just nu i färd med att genomföra ett återinträde i den första . Materialet kördes dit under vintern och efter en del mindre missöden närmar de sig nu bottnen i den första brunnen(4080 meter djup). Målet med brunnen, var att hitta 8 intervaller som innehöll kolväten och man har hitintills hittat 13 st.

Vad har hänt under våren/sommaren med bolaget?

2014-04-15, Återinträde påbörjat(kurs 3 öre). Bolaget meddelar att de inom några veckor kommer publicera de första resultaten om allt går enligt planen. Kursreaktion: ingen

2014-04-28, Statusuppdatering(kurs 3 öre). Nedstigningen ner till 3760 meter har fortlöpt utan störningar. De ska vara klara inom några dagar och sen ska perforeringsarbetet påbörjas. Kursreaktion: ingen.

2014-05-14, Återinträdet visar större potential än väntat (kurs 3 öre). 13 intervaller bekräftas (8 förväntades totalt). Vidare kommenterar bolaget att ”Under sovjettiden perforerades 9 intervaller, vilket nu konstaterades var på fel djup och med allt för små sprängladdningar”, undersökningarna från Sovjettiden var alltså felaktigt gjorda vilket kan förklara varför de valde att inte gå vidare. 5 av intervallerna från Sovjettiden är fortfarande inte undersökta, vilket innebär att potentialen är totalt 18 intervaller(i så fall 100% fler än förväntat). De presenterar även den negativa nyheten att arbetet avstannats i väntan på byte av borrkrona. Kursreaktion: uppgång till 4 öre

2014-06-02, Verksamhetsuppdatering(kurs 3 öre). Arbetet har försenats ytterligare och en ny borrkrona och robustare rör är på väg med lastbil. Arbetet förväntas återupptas inom 15 dagar. De väljer även att nämna att det finns starka indikationer på att de sista metrarna kan vara de mest lovande. Kursreaktion: nedgång till 2 öre

2014-06-09, Borrningarna återupptas(kurs 2,4 öre). Arbetet har kunnat återupptas tidigare än förväntat. Nuvarande djup är 4003 meter och enbart 77 meter återstår. Borrteamet har observerat ett signifikant flöde av gas. Kursreaktion: uppgång till 2,7 öre.

Vad har hänt under sista veckan med aktien?

2014-05-14, Aktien slår omsättningsrekord (2 524 014 kr på en dag). Under denna dagen handlar en kund till pareto securities 40 000 000 aktier.

2014-05-17-19, Aktien har 3 dagar i rad, 3 av de 4 dagarna med högst omsättning sedan den noterades på aktietorget.

2014-06-16 En bloggare på redeye skriver om bolaget
http://www.redeye.se/aktiebloggen/koplage-i-interfox-resources

2014-06-19 Bloggare på bullstreet skriver om bolaget
http://www.bullstreet.se/blogs/bjaen-trader-med-hog-avkastning/interfox-rescources-kommande-oljeraket/

Egentligen hade jag velat vänta med blogginlägget till efter midsommar men för mycket har hänt relaterat till aktien och jag vill hinna få ut blogginlägget innan nästa PM kommer eller aktien lyfter.

Summering: 


I vintras slutfördes en emission som gav bolaget runt 20 miljoner kronor. Teckningskursen var 0,03 kr. Sedan dess har bolaget genomfört återinträdet och redan (trots att det inte är färdigt) påträffat mer potential än vad de förväntat sig. Kursen idag ligger på 2,8 öre vilket är 9,3% lägre än emissionskursen. I mina ögon borde vårens nyheter motivera en kurs långt över emissionskursen även om det kommer fler förseningar/de stöter på fler problem. Resultaten än så länge, har både minskat risken(att inget hittas) och ökat potentialen(att licensen innehåller stora fyndigheter). Under de senaste dagarna har intresset för aktien vaknat på allvar, men då en stor aktör (utan insider intresse) valt att gå ur så har kursen hållits nere (23 783 430 aktier har sålts av via MGF). Är MGF klara med sin försäljning så tror jag aktien är redo att lyfta. I mina ögon är det i dagsläget större chans att aktien stiger 100% än att den faller under 2 ören (ett fall på 28,5%). Rekommenderar köp på kort sikt.

2 kommentarer:

 1. Snart ser vi betydligt högre kurser. Om de gör ett stort oljefynd på deras licens som de äger 100% av. Ser vi ett börvärde på flera hundra miljoner kronor.
  En NE som tas kommer i sen höst. Efter PM om oljetillgångarna. En NE med ett bv på några hundra miljoner innebär inte sådan stor utspädning.
  Så det bästa kan vara att ligga lång i denna aktie. Eller så kör de en NE på samma kurs och lägger till antalet aktier.
  Vissa aktier ska man inte sälja för tidigt.
  Om detta är stora volymer vi pratar om är det flera hundra procent upp som gäller!
  Kom ihåg uppgångarna i Malka Oil, Africa Oil, TYKS och liknande tillväxt oljebolag.
  Ett BV på 30 mille gör inte saken sämre.
  Interfox kan var en av de bästa casen just nu på börsen!

  SvaraRadera
 2. sammanlagt kommer det vara 2.5 miljarder aktier hur kommer det påverka kursen tro?

  SvaraRadera