måndag 1 juni 2015

Dome Energy - Resultat summering

Har gjort en summering av Dome Energys resultat de senaste kvartalen till mig själv, tänkte att jag lika gärna kunde dela med mig av den. Alla siffror är i tusen dollar. De siffrorna som har en grå bakgrund är uträknade värden. Dessa kan slå på ett par tusen i jämförelse med vad som står i bolagets rapporter beroende på avrundning.

I 15Q1 rapporten specificerade Dome "relized value from hedges" och "Unrealized value from hedge portfolio" som två olika poster. Dessa summeras under "Income from derivatives" i 15Q1. "relized value from hedges" används sedan för att räkna ut "Gross profit from oil & gas operations". Siffran "Gross profit" som användes fram till 14Q4 räknas ut genom "revenues from oil and gas sales" - "Production costs". Någon som kan förklara skillnaden? Skillnaden i uträkning påverkar varken Total revenues, EBITA eller Net Result.


En annan intressant sak är att "Revenue from operations" och "Revenues from oil and gas sales" inte matchade i 14Q4. Någon som vet vad skillnaden (786) är?

EDIT: Depreciation värdet ska stå på Depletion raden i 15Q1, kommer ändra det ikväll.
EDIT2: Unrelized value from hedge portfolio lade Dome till på intäktssidan vid 15Q1 på inrådan från bolagets revisor.
EDIT3: Dome's CFO ska även ha sagt att 10% av produktionskostnaderna i Q4 (186 TUSD) ska tillhöra Q3, dessa har jag inte flyttat.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar